Ekologická úprava vody. Vyzkoušejte aktivní uhlí nebo UV lampy

ekologicka-filtrace-vody

Tradiční metody úpravy vody, jako je používání chemikálií nebo jednorázových plastových filtrů, mají negativní dopad na životní prostředí. Proto se stále více lidí zajímá o ekologické způsoby, pomocí kterých zlepší kvalitu vody ve své domácnosti. Jak být  šetrný k přírodě a zároveň pít čistou vodu? Poradíme vám. 

Filtry na vodu 

Jedním z nejjednodušších a zároveň ekologických způsobů, jak upravit vodu, je použití filtrů. Většina tradičních filtrů na vodu využívá jednorázové plastové kazety, které po určité době končí na skládkách. Alternativou mohou být například filtrační systémy z nerezové oceli nebo keramické filtry, které mají dlouhou životnost a nevytvářejí zbytečný plastový odpad.

Aktivní uhlí: Přírodní čistič vody

Aktivní uhlí je dalším přírodním prostředkem, který můžete využít k úpravě vody. Funguje na principu absorpce, kdy nečistoty přilnou k povrchu uhlí, a tím se voda čistí. Aktivní uhlí je biologicky odbouratelné a po ukončení své životnosti jej můžete kompostovat. Díky své přirozené schopnosti odstraňovat chlor, pesticidy a další chemikálie z vody je aktivní uhlí ideální volbou pro ty, kdo hledají ekologické řešení.

 

Úprava vody pomocí UV lampy

UV lampy představují další ekologický způsob, jak zajistíte bezpečnost pitné vody. Tato metoda využívá ultrafialové světlo k likvidaci bakterií, virů a dalších patogenů, aniž by bylo potřeba přidávat chemikálie. UV lampy jsou velmi efektivní a energeticky úsporné a neprodukují žádné vedlejší produkty, které by zatěžovaly životní prostředí.

 

Dešťová voda na zalévání a splachování 

Dalším způsobem, jak můžete ekologicky řešit úpravu vody, je využití dešťové vody. Systémy na její sběr a úpravu využívají tento přírodní zdroj pro různé účely, včetně zavlažování zahrad nebo splachování toalet. Investice do kvalitního filtračního a čisticího systému na dešťovou vodu může dlouhodobě snížit vaši závislost na vodovodní síti a zároveň budete šetřit vodní zdroje.

Ekologické změkčovače vody

Tvrdá voda způsobuje problémy s vodním kamenem a snižuje účinnost spotřebičů. Ekologické změkčovače vody jsou navrženy tak, aby šetrně a udržitelně odstraňovaly minerály, jako jsou vápník a hořčík, které způsobují tvrdost vody. Tento proces pomáhá minimalizovat tvorbu vodního kamene v potrubí a spotřebičích, což prodlužuje jejich životnost a zvyšuje jejich efektivitu.

Kromě toho ekologické změkčovače zlepšují účinnost mýdel a čistících prostředků, čímž snižují jejich spotřebu. Díky šetrnějšímu přístupu k úpravě vody přispívají ke snížení ekologické zátěže a podporují udržitelné hospodaření s vodními zdroji.

 Ale pozor, tyto typy změkčovačů zabraňují především tvorbě vodního kamene a na hodně tvrdých vodách jsou neúčinné.

 

Udržitelné hospodaření s vodou

Kromě konkrétních technologií na úpravu vody myslete i na celkový přístup k hospodaření s vodou. To zahrnuje minimalizaci plýtvání vodou, správnou údržbu vodovodních zařízení, a využívání šetrných spotřebičů s nízkou spotřebou vody. Každý z nás může přispět k ochraně vodních zdrojů tím, že bude šetřit vodu v každodenním životě.

Ekologické řešení úpravy vody je nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také dlouhodobě výhodné pro vaši domácnost. Investice do udržitelných technologií a přístupů k úpravě vody vám pomůže snížit vaši ekologickou stopu a zajistí přístup k čisté a zdravé vodě bez negativních vedlejších efektů. Nezáleží na tom, zda se rozhodnete pro instalaci UV lampy, využití aktivního uhlí, nebo sběr dešťové vody – každý krok směrem k udržitelnosti má pozitivní dopad na naši planetu.

Jsme zde pro vás
Chcete pít opravdu čistou vodu? Napište nám nebo zavolejte. Společně vybereme vhodné zařízení, uvedeme ho do provozu, zaškolíme vás a pravidelně budeme provádět odborný servis. Instalaci zakoupeného zařízení obvykle provádíme do jednoho týdne.
Provozovna a výdej zboží:
Pondělí - Čtvrtek: 9:00-16:00
Pátek: 9:00-12:00
Kontakt
Petr Syrovátka
Mezilesí 515/120
193 00 Praha 9
+420 724 345 402
info@upravvodu.cz
Kontaktní formulář
Nevyplňujte toto pole: