Zbavte se vodního kamene v toaletě jednou pro vždy

jak-vycistit-zachod

Vodní kámen v toaletě nejenže působí nevzhledně, ale také způsobuje dlouhodobé poškození sanitárního zařízení. Poradíme vám účinné metody, jak se zbavit vodního kamene a předejít jeho vzniku. Také vám představíme produkty, které vám pomohou udržet vaši toaletu dlouhodobě čistou.

Proč a jak vzniká vodní kámen

Vodní kámen se tvoří v důsledku tvrdé vody, která obsahuje vysoké množství vápníku a hořčíku. Tyto minerály se usazují na povrchu toalety a to zejména tam, kde voda stojí nebo pomalu odtéká. Postupem času se vrstvy usazenin zesilují a jsou hůře odstranitelné.

Jak odstranit vodní kámen z toalety

Vodní kámen můžete odstranit domácí cestou nebo pomocí chemických prostředků. Jak na to? 

Domácí prostředky

Ocet a jedlá soda: Smíchejte ocet s jedlou sodou a nalijte směs do toalety. Nechte působit několik hodin nebo přes noc. Poté důkladně vyčistěte kartáčem.

Citronová šťáva: Kyselina citronová je skvělým přírodním čističem. Nalijte citronovou šťávu do toalety a nechte působit alespoň hodinu. Poté použijte kartáč a mísu pořádně vydrhněte. 

Chemické čisticí prostředky

Na trhu jsou dostupné různé speciální čisticí prostředky určené k odstranění vodního kamene. Tyto produkty často obsahují silné kyseliny, které efektivně rozpouštějí minerální usazeniny. Při jejich používání však dbejte na bezpečnostní opatření a pečlivě čtěte návod k použití.

Jak předejít tvorbě vodního kamene

Nejlepším způsobem, jak bojovat s vodním kamenem, je předcházet jeho vzniku. A právě zde vám můžeme doporučit naše ověřené produkty. 

Změkčovače vody a filtry proti vodnímu kameni

Jedním z nejefektivnějších řešení je změkčovač vody. Ten je skvělou volbou pro domácnosti, které chtějí snížit tvrdost vody a tím i tvorbu vodního kamene. Fungují na principu iontové výměny, kde jsou tvrdé minerály jako vápník a hořčík nahrazovány sodíkem, což výrazně snižuje tvrdost vody.

U většiny typů změkčovačů můžete nastavit optimální tvrdost výstupní vody, případně si přikoupit tzv. by-pass, na kterém se dá tvrdost nastavit. S výběrem vhodného zařízení vám rádi pomůžeme a to nejlépe na základě výsledků z rozboru vody.

 

Proč si pořídit změkčovač vody

Změkčovač vody vám pomůže udržet ve výborném stavu všechny spotřebiče, nejen toaletu. Co vše umí? 

  • Prodlužuje životnost spotřebičů: Tvrdá voda může poškodit vaše spotřebiče jako jsou pračky, myčky nádobí nebo varné konvice. Měkká voda prodlužuje jejich životnost.
  • Šetří čas a peníze: Méně časté čištění a menší potřeba chemických čistících prostředků znamenají úsporu času a financí.
  • Zlepšuje kvalitu vody: Měkká voda je ohleduplnější k pokožce a vlasům, což ocení zejména osoby se zvýšenou citlivostí. 

Investice do změkčovače vody se tedy vyplatí nejen kvůli snížení tvorby vodního kamene, ale také pro celkovou lepší kvalitu vody ve vaší domácnosti.

 
Jsme zde pro vás
Chcete pít opravdu čistou vodu? Napište nám nebo zavolejte. Společně vybereme vhodné zařízení, uvedeme ho do provozu, zaškolíme vás a pravidelně budeme provádět odborný servis. Instalaci zakoupeného zařízení obvykle provádíme do jednoho týdne.
Provozovna a výdej zboží:
Pondělí - Čtvrtek: 9:00-16:00
Pátek: 9:00-12:00
Kontakt
Petr Syrovátka
Mezilesí 515/120
193 00 Praha 9
+420 724 345 402
info@upravvodu.cz
Kontaktní formulář
Nevyplňujte toto pole: